Humberto Tan7 mei '13 23:54Aangepast op 8 mei '13 06:34

BNR Annette van Soest | Blok-hypotheek lijkt mislukt, Samsom treft achterban en Wetteren houdt de adem in

Auteur: Mijke Hurkx

Delta Lloyd en Aegon gaan de combinatie-hypotheek van minister Blok definitief niet op de markt brengen. Daarmee is een van de maatregelen om de vastgelopen huizenmarkt weer vlot te trekken al gesneuveld voordat hij echt bestaat. Dat meldt het FD vanochtend. Op BNR de reacties van hoogleraar huizenmarkt Peter Boelhouwer en VVD-Tweede-Kamerlid Barbara Visser.

Voor het eerst sinds het partijcongres stond PvdA-leider Diederik Samsom dinsdagavond oog in oog met zijn eigen achterban. Hij ontkende dat de uitkomst van de extra ledenraad op 12 mei over de strafbaarheid van illegaliteit al vaststaat. Samsom legde ongeveer 100 aanwezige leden wel uit dat het vanwege zijn politieke betrouwbaarheid moeilijk is om weer te gaan onderhandelen met coalitiepartner VVD. "Het is een lelijke afspraak die niets oplost. Het is symboliek die de VVD belangrijk vindt. Maar wij zorgen dat het leven van vluchtelingen verbetert.'' Een verslag van Martijn de Rijk.

Wetteren
De bevolking van de Oost-Vlaamse plaats Wetteren gaat nog altijd gebukt onder de giframp. Na de ontsporing en ontploffing van een goederentrein vol chemicaliën blijken giftige stoffen in vervuild bluswater zich door de rioleringen te verspreiden. Een nieuwe grote evacuatie dreigt. Ongeveer 3000 tot 4000 mensen zouden mogelijk hun huis moeten verlaten. Verslaggever Anke Truijen reist af naar Wetteren.

Telefoonbeveiliging
De VVD roept mobiele operators en fabrikanten op om meer te doen aan diefstal van mobiele telefoons. De technologie om het dieven moeilijk te maken is beschikbaar, of te ontwikkelen, maar de bedrijven in de mobiele sector vinden deze nog te duur.

Kwartaalcijfers ING en Aegon
Jan Hommen en Alex Wynaendts, CEO’s van respectievelijk ING en Aegon, geven op BNR een toelichting op de cijfers van het eerste kwartaal.

Dat en meer in BNR Annette van Soest, van 6.00 tot 9.30 uur op BNR Nieuwsradio.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen