Humberto Tan26 mei '13 23:22

BNR Rens de Jong | Economen geven Rutte onvoldoende en wat te doen met Syrië?

Auteur: BNR Webredactie

Vooraanstaande economen geven Mark Rutte een dikke onvoldoende: gemiddeld delen ze een 4,7 uit voor het optreden van de premier sinds het aantreden van het kabinet. De economen reageerden op een verzoek van BNR en het FD.

Rens de Jong
Rens de Jong

De grootste plaag voor onze economie is de huizenmarkt, vindt de helft van de 22 geënquêteerde economen. Een van hen zegt hierover: “De overheid moet met een echt gedegen plan komen voor herstel van de huizenmarkt. Zulke plannen liggen er en zijn veel beter dan Blok-hypotheken en dergelijke.” Het gebrek aan vertrouwen onder consumenten komt op de tweede plaats.

Syrië
Het Europese wapenembargo tegen Syrië loopt over een paar dagen af. En dus is de vraag: wat nu? Een van de opties is dat Europa wapens gaat leveren aan de Syrische rebellen. Frankrijk en Engeland zijn voor, maar Duitsland en ook Nederland zien daar geen oplossing in. De Europese ministers van Buitenlandse Zaken proberen vandaag in Brussel tot een standpunt te komen.

Vrede in Colombia dichterbij
Na een half jaar onderhandelen op Cuba hebben de Colombiaanse regering en rebellenbeweging FARC overeenstemming bereikt over landbouwhervormingen. Kleine boeren worden formeel eigenaar van stukken grond. En dat is echt een mijlpaal, want de FARC werd bijna 50 jaar geleden juist opgericht om de landbouw te hervormen.

Picasso
Groot-Brittannië raakt het doek Kind met Duif kwijt aan Qatar. De Britse regering heeft er alles aan gedaan om het tegen te houden, er kwam zelfs een exportverbod voor een jaar in de hoop dat er genoeg geld bij elkaar kon worden gekregen om tegen de oliedollars op te kunnen bieden. Dat is niet gelukt. Het doek is geveild en gaat naar Qatar, dat vast van plan is om een belangrijke hub te worden op kunstgebied.

Dat en meer in BNR Rens de Jong, van 6.00 tot 9.30 uur op BNR Nieuwsradio.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen