Humberto Tan21 mei '13 23:07Aangepast op 21 mei '13 23:40

BNR Roelof Hemmen | Brievenbusfirma's, het vrouwenquotum en de Xbox

Auteur: BNR Webredactie

Nederland heeft veel te gunstige belastingvoorwaarden voor bedrijven en moet zich verantwoorden bij de Europese Unie. Het onderwerp staat vandaag bovenaan de agenda van de EU-top.

Roelof Hemmen
Roelof Hemmen

De druk op Nederland om iets te doen aan de brievenbusfirma’s loopt steeds verder op. Maar de meeste commotie wordt gemaakt door Groot-Brittannië, omdat dat land zichzelf graag will profileren als gunstig vestigingsland.

Vrouwenquotum
De overheid haalt zelf het vrouwenquotum meestal niet, blijkt uit een onderzoek van Nyenrode. Sinds 1 januari moet 30 procent van het bestuur uit vrouwen bestaan, waarmee bestuurlijke functies evenwichtig verdeeld worden tussen mannen en vrouwen. Maar nu blijkt dat ook de overheid dat niet haalt.

Xbox
Microsoft heeft gisteravond de nieuwe Xbox gepresenteerd. Het is de derde versie van de spelcomputer, maar Microsoft heeft niettemin besloten hem de naam Xbox One mee te geven. Gamers reageerden met gemende gevoelens op de nieuwe computer. Want de Xbox One heeft fantastische features, maar wie gaat stem- en gebarenbediening daadwerkelijk gebruiken?

Duidelijketaalprijs
De duidelijketaalprijs staat dit jaar in het teken van Engels. Welke bekende Nederlander spreekt het best buiten de deur? Uit Europees onderzoek blijkt dat Nederlanders hun vaardigheden in het Engels schromelijk overschatten en veel dezelfde fouten maken. Toch zijn er BN’ers die wel degelijk een prijs verdienen voor hun Engels.

Dat en meer in BNR Roelof Hemmen van 6.00 tot 9.30 uur.

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen