Humberto Tan28 jan '13 23:25Aangepast op 29 jan '13 01:39

BNR Humberto Tan | Koning Willem IV, de reacties en de gevolgen

Auteur: Fleur de Bruijn

Na 162 jaar krijgt Nederland weer een koning. Op 30 april treedt koningin Beatrix af en wordt Willem-Alexander ingehuldigd. Wat schrijven de kranten? Wat wordt er gezegd op de sociale media? Hoe reageert het buitenland? En wat vindt u? Humberto gooit de lijnen open en wil het van u horen!

Humberto Tan
Humberto Tan

Bij de troonswisseling is een grote rol weggelegd voor de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer. Saillant is dat senaatsvoorzitter Fred de Graaf burgemeester was van Apeldoorn tijdens de aanslag in die gemeente op Koninginnedag. De Graaf zat naast de koningin in de bus.

Maatschappijleer
De lessen maatschappijleer gaan vandaag ongetwijfeld over de troonswisseling. Wat wordt er verteld? En hoe bereid je de les voor? We vragen het aan een docent.

Guantanamo Bay
Barack Obama lijkt er zelf niet meer in te geloven dat hij Guantanamo Bay kan sluiten. Het bureau dat voor dat doel is opgericht, wordt nu ontmanteld. Een definitieve streep door een van Obama’s eerste verkiezingsbeloften?

Uw reactie
Na 162 jaar krijgt Nederland weer een koning. Op 30 april treedt koningin Beatrix af en wordt Willem-Alexander ingehuldigd. Wat schrijven de kranten? Wat wordt er gezegd op de sociale media? Hoe reageert het buitenland? En wat vindt u? Humberto gooit de lijnen open en wil het van u horen! Bel tijdens de uitzending: 020-468 0000.

BNR Humberto Tan, elke ochtend van 06:00 tot 09:30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen