Humberto Tan15 mei '13 05:46

BNR Rens de Jong | Weekers, leaseauto’s en de manipulatie van olieprijzen

Auteur: BNR Webredactie

Staatssecretaris Weekers mag blijven zitten. Hij ging door het stof, betreurde zijn eigen rol en beloofde dat er een einde zal komen aan fraude met toeslagen.

Rens de Jong
Rens de Jong

En dat bleek genoeg om zijn politieke loopbaan te redden, ondanks een motie van wantrouwen. Maar zal na de hele affaire zijn samenwerking met de ambtenaren ook verbeteren? De PvdA en de VVD bleven achter de staatssecretaris staan en uiteindelijk kreeg Weekers ook de steun van de SGP en de ChristenUnie.

Manipulatie van de olieprijs
De Brits-Nederlandse oliegigant Shell en het Nederlandse oliebedrijf Argos worden onderzocht door de Europese kartelwaakhond. De Europese Commissie deed bij beide bedrijven een inval. Samen met andere grote spelers op de oliemarkt zouden Argos en Shell mogelijk de olieprijs beïnvloed hebben.

Leaseauto’s
Autoleasebedrijven worden massaal overgenomen of gaan fuseren. Door de matige groei zoeken kleine leasebedrijfjes naar manieren om zich te kunnen versterken. Maar vooral de manier waarop mensen over auto's nadenken is veranderd, melden insiders.

Dun door bacterie
Slikken we straks pilletjes met daarin bacteriën om kilo's kwijt te raken? Uit onderzoek blijkt dat bepaalde darmbacteriën helpen tegen overgewicht bij muizen. Wetenschappers kijken nu of ook mensen deze zogeheten Akkerrmansia-bacterie als afslankmiddel kunnen gebruiken.

Dat en meer in BNR Rens de Jong, van 6.00 tot 9.30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen