Humberto Tan15 mei '13 23:16Aangepast op 16 mei '13 06:29

BNR Rens de Jong | De nieuwe Shell, de geaccepteerde homo en de laatste kwartaalcijfers

Auteur: BNR Webredactie

De meeste constructiefouten worden gemaakt door slechte samenwerking en miscommunicatie. Dat blijkt uit grootschalig onderzoek onder bouwvakkers, door de TU Delft. Karel Terwel is de onderzoeker en ook docent bouwconstructies aan de TU Delft, hij praat met Rens de Jong.

Rens de Jong
Rens de Jong

Een voorbeeld van zo’n bouwfout is de Karel Doorman-toren in Rotterdam. Daar heeft de bouw anderhalf jaar stilgelegen vanwege een constructiefout. Verslaggever Ronald Olsthoorn ging er kijken met projectmanager Dirk Follet.

TNO
Vijf nieuwe multinationals kunnen binnen afzienbare tijd in Nederland verrijzen. Maar dan moet Eindhoven als lichtend voorbeeld gelden.

Homo's
De acceptatie van homoseksualiteit is sinds 1981 toegenomen in Europa. Maar tegelijk zijn er grote verschillen tussen de verschillende landen, zo blijkt uit twee donderdag gepresenteerde studies van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP).

kwartaalseizoen
Bam presenteert donderdag als een van de laatste grote beursgenoteerde bedrijven zijn cijfers over het eerste kwartaal. Het was een bewogen kwartaalseizoen.

Dat en meer in BNR Rens de Jong, van 6.00 tot 9.30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen