Humberto Tan21 mrt '13 22:48

BNR Rens de Jong | frauderende vrouwen, chaotisch Cyprus en fact checks

Auteur: BNR Webredactie

De Cyprioten zijn nog steeds niet uit de problemen. hoe kan Cyprus ooit een bankrun voorkomen wanneer dinsdag de banken weer open gaan? Iedereen met een beetje verstand haalt daar toch gelijk zijn geld weg?

Rens de Jong
Rens de Jong

Om zes uur verslaggever Anke Truijen vanuit Nicosia, waar het donderdag de hele dag behoorlijk rumoerig was. Om acht uur duiken we dieper in de crisis met hoogleraar economie Sweder van Wijnbergen. Hij werkte zelf lang met Russen en kan ongetwijfeld helder uitleggen wat voor Russisch geld er nou op die Cypriotische banken staat.

Emancipatieladder
Vrouwen blijken een steeds groter aandeel in bedrijfsfraudezaken op te eisen. In 2011 was in 18 procent van de gevallen een dame de dader. In 2012 is dat al 28 procent. Redacteur Pieter van der Werff duikt om half zeven in de bedrijfsfraude. En om half acht Is hoogleraar compliance en risk management Peter Diekman in de uitzending, met de bewerging dat vrouwen juist altijd al betrokken zijn geweest bij fraude, maar het misschien wel beter verborgen hielden.

Schappelijke deal
De schappen van Albert Heijn zullen voorlopig geen lege plekken meer vertonen. Na een week van staken zijn de FNV en Neerlands grootste kruidenier tot een akkoord gekomen. Even na half zeven is Ron Meyer van FNV Bondgenoten in de uitzending. Hij sprak tevreden over significante verbeteringen....

As a matter of fact
PVV'er Fritsma deed deze week een uitspraak die veel mensen als politiek incorrect zullen beschouwen. Maar was het ook feitelijk incorrect? Pepijn van Dijk van The Fact Club schuift aan.

Dat en meer in BNR Rens de Jong, van 6.00 tot 9.30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen