Humberto Tan25 mrt '13 23:35Aangepast op 27 mrt '13 22:29

BNR Roelof Hemmen | Banken open in Cyprus, kritiek op accountants en de pillenscanner

Auteur: BNR Webredactie

Cyprioten kunnen vanaf vandaag weer bij hun spaargeld, maar rekeningen zullen niet geplunderd worden. De Cypriotische regering legt namelijk allerlei beperkingen op. Wat houden die beperkingen precies in en is die bankrun hiermee te voorkomen?

Roelof Hemmen
Roelof Hemmen

Kritiek op accountants
Toezichthouder AFM beschuldigt de vier grote Nederlandse accountantskantoren van het opzoeken van de mazen van de wet bij het afsluiten van adviescontracten. Hoe reageren de 'big four' op deze kritiek?

Marianne Vaatstra
Vandaag hoort Jasper S. welke straf het Openbaar Ministerie tegen hem eist. S. heeft bekend dat hij Marianne Vaatstra op 1 mei 1999 vermoordde. Hij werd opgepakt dankzij een zogenaamd DNA-verwantschapsonderzoek. En dat is uniek in Nederland. In de uitzending is de advocaat van Jasper S. Jan Vlug.

Pillenscanner

Het komt vaak voor in ziekenhuizen: u krijgt medicatie mee, maar dat blijkt niet de juiste. Vergissing van het verplegend personeel dat de pillen uitdeelt. In het Admiraal Michiel de Ruyterziekenhuis in Vlissingen hebben ze daar nu iets op gevonden: de pillenscanner. Een primeur in Nederland.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen