Humberto Tan28 mrt '13 23:17

BNR Roelof Hemmen | Klaas Knot over toekomst banken en het einde van het schimmige BV’tje

Auteur: Melvin Captein

Het versterken van de financiële sector is het allerbelangrijkste middel om uit de recessie te komen. Naast het gezond maken van de balansen moet het verdienmodel worden herzien en – waar nodig – overcapaciteit worden afgebouwd.

Roelof Hemmen
Roelof Hemmen

Dat zegt DNB-president Klaas Knot. De president van de Nederlandse Bank deed zijn uitspraken tijdens een diner in het Rijksmuseum. Hoe de banken meer gezond moeten worden, hoor je uitgebreid bij Roelof Hemmen.

Schimmige BV's
Minister Ivo Opstelten wil faillissements-fraudeurs aanpakken met een bestuursverbod. Ze mogen maximaal vijf jaar geen bv, nv of andere rechtspersoon besturen. Is dit nou het middel om een einde te maken een schimmige BV’s die vlak voordat ze failliet gaan, snel een truc verzinnen waardoor schuldeisers het nakijken hebben? Curatoren reageren bij BNR op de plannen van Opstelten.

Olli
En hoe is het toch mogelijk dat duizenden fans van Feyenoord uren in de rij staan bij de deur van de Rotterdamse dierentuin Blijdorp? Fans van de club van Zuid zijn helemaal in de ban van een pluche olifant, Olli genaamd. Wat is de marketingstrategie achter deze ogenschijnlijk briljante marketingstunt? Het antwoord hoort u bij Roelof Hemmen op BNR.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen