Humberto Tan14 mrt '13 00:47

BNR Humberto Tan | Nieuwe paus is bekend, FAO werkt samen met Rabobank en TLN eist compensatie

Auteur: BNR Webredactie

De kogel is door de kerk. De 115 kardinalen kozen de Argentijn Bergoglio tot hun nieuwe vorstelijk vader. Hij is daarmee de eerste paus uit Latijns-Amerika. Het imago van de kerk ligt door het misbruikschandaal op een dieptepunt en intern ligt het Vaticaan met elkaar overhoop. Waarom kozen ze nu juist voor hem en hoe gaat hij het instituut weer op de kaart zetten?

Humberto Tan
Humberto Tan

Een primeur voor de Rabobank. Ze gaan een samenwerking aan met de FAO, de wereldvoedselorganisatie van de VN. Nooit eerder sloot de FAO een vaste overeenkomst met het bedrijfsleven.

TLN eist compensatie
Transport en Logistiek Nederland eist compensatie van Frankrijk. Vanwege de langdurige sneeuwval geldt er een rijverbod voor vrachtwagens en staan ze al dagen stil.

Gestresste honden
Niet alleen mensen, maar ook honden kunnen een posttraumatische stress stoornis (ptss) overhouden aan een missie in oorlogsgebied. Deze opmerkelijke conclusie komt van psychiaters en dierenartsen die verbonden zijn aan een Amerikaanse legerbasis in het Texaanse San Antonie, waar honden worden getraind om ingezet te kunnen worden in onder meer de oorlog in Afghanistan.

Dat en meer in BNR Humberto Tan, van 6.00 tot 9.30 uur.

Gerelateerde artikelen