Humberto Tan20 mei '13 22:25

BNR Roelof Hemmen | Vechtscheidingen vaker probleem, Thialf verliest van Almere en tweede Waalbrug open

Auteur: BNR Webredactie

De dood van de twee broertjes uit Zeist houdt de gemoederen nog flink bezig. Hoewel de zaak zijn afronding nadert, zijn veel vragen nog onbeantwoord. In hoeverre heeft jeugdzorg gefaald? Wat dreef de vader tot zijn daad? Speelde de vechtscheiding van de ouders een bepalende rol? En valt de media iets aan te rekenen?

Roelof Hemmen
Roelof Hemmen

Niet Heerenveen, maar Almere moet het nieuwe nationale schaatsstadion krijgen. Dat staat volgens de NOS in een vertrouwelijk rapport van de KNSB en NOC*NSF. In Friesland is het rapport met ongeloof ontvangen. De statenfractie van de VVD in Friesland heeft inmiddels een interpelatiedebat met Provinciale Staten aangevraagd.

Nieuwe Waalbrug
Het grootste file-knelpunt van Nederland gaat flink zakken op de file-lijst. Tenminste, dat is de bedoeling nu op de A50, tussen de knooppunten Ewijk en Valburg, de nieuwe Waalbrug geopend is. De brug is twee kilometer lang en ligt naast de oude Waalbrug en de spoorbrug. Als de oude Waalbrug is gerenoveerd, zijn er voortaan vier banen beschikbaar in beide richtingen. Verslaggever Harmen van der Veen rijdt als een van de eersten over het nieuwe viaduct.

Dat en meer in BNR Roelof Hemmen, van 6.00 tot 9.30 uur op BNR Nieuwsradio.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen