Humberto Tan1 apr '13 23:23

BNR Rens de Jong | Kamermeerderheid wil af van dubbelfunctie Amsterdamse hoofdofficier, beurs in Cyprus gaat weer open, het vermarkten van een hulpactie

Auteur: BNR Webredactie

Een Kamermeerderheid wil af van de dubbelfunctie van de Amsterdamse hoofdofficier van justitie, die ook openbaar aanklager is bij de KNVB. Dat blijkt uit rondgang van BNR.

Rens de Jong
Rens de Jong

Volgens de Kamer kan er een overlap zijn tussen het tuchtrecht van de KNVB en het strafrecht, zoals bij geweld op het voetbalveld. En dat is onwenselijk, vindt de Kamer.

Vlucht uit Cypriotische aandelen
Na de opening eerder van de banken, wordt er nu ook weer gehandeld op de beurs in Cyprus. Een bankrun mocht dan uitblijven, maar dinsdag zijn we waarschijnlijk wel getuige van een vlucht uit aandelen.

Duur maaltje
Het is april, dus het aspergeseizoen kan beginnen. Alleen; dan moet het weer wel meezitten. De kou heeft flinke invloed op de aspergeteelt, en dat merken we in de prijs. Die kan oplopen tot wel 25 euro per kilo.

Gulle gevers
De Nederlandse overheid geeft 4 miljoen euro extra voor Syrische vluchtelingen. Dat maakte minister Ploumen bekend in het speciale programma SOS Syrië. Hoeveel de kijkers hebben gedoneerd, is nog niet bekend. Maar het verleden leert dat we gulle gevers zijn. Zodra BN'ers in een televisie-show ons vragen om te storten, trekken we massaal de portemonnee. Waar een klein land groot in kan zijn; het commercialiseren van een hulpactie.

Dat en meer in BNR Rens de Jong, van 6.00 tot 9.30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen