Humberto Tan29 mei '13 22:52Aangepast op 30 mei '13 00:02

BNR Rens de Jong | Roaming, kinderhandel en de wijnkelder van Hollande

Auteur: BNR Webredactie

Het lijkt dan eindelijk afgelopen te zijn met dure belkosten over de grens. Het Europees Parlement drukt er deze morgen een voorstel door, waarbij eurocommissaris Kroes wordt gedwongen de hoge kosten van roaming aan te pakken.

Rens de Jong
Rens de Jong

Hoe reageren de telecom-grootheden hierop? Of reageren zij hierop door op de een andere manier kosten aan consumenten door te voeren? Antwoorden op die vragen bij Rens de Jong.

Kinderhandel
Het kabinet laat steken vallen in de hulpverlening aan slachtoffers van kinderhandel. Dat stellen UNICEF en Defence for Children-ECPAT in een onderzoek naar kinderhandel in Nederland. In 2012 waren er 223 geregistreerde slachtoffers van kinderhandel en dat is meer dan een verdubbeling vergeleken met zes jaar eerder. Laatste nieuws hierover bij BNR.

Wijnen onder de hamer
En de Franse president Hollande gaat het begrotingstekort in zijn land eens flink aanpakken. Zijn collectie fijne wijnen gaat onder de hamer. Een kleine geste van de president om de economie te stimuleren. Maar of het zoden aan de dijk zet… een wijnhandelaar aan het woord.

Dat en meer in BNR Rens de Jong, van 6.00 tot 9.30 uur op BNR Nieuwsradio.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen