Humberto Tan30 mei '13 22:53

BNR Rens de Jong | Het zijn de jongens van de bouw!

Auteur: BNR Webredactie

Het is vrijdag bouwdag op BNR Nieuwsradio. En de schop kan in de grond, want er ligt in Nederland een miljard euro te wachten om geïnvesteerd te worden in nieuwe projecten. Wegen, scholen… noem maar op.

Rens de Jong
Rens de Jong

Bouwend Nederland heeft er onderzoek naar gedaan en voorman Eelco Brinkman vertelt in de studio bij Rens de Jong wat er met dit geld zou moeten gebeuren. En we praten met politieke kopstukken over de toekomst van de bouw en hoe de bouwmarkt moet worden vlotgetrokken. Heel de dag het geluid van heimachines en de geur van gewapend beton op BNR Nieuwsradio.

Gerommel met medicijnen
Dan is er gerommel met controle op goedkope Indiase geneesmiddelen. De Indiase fabrikant Ranbaxy, wereldspeler in deze markt, heeft toegegeven de controle-instanties structureel belazerd te hebben. De medicijnen van de fabrikant, voor onder andere maagklachten of te hoog cholesterol, zijn ook in Nederland op de markt gebracht en liggen dus wellicht in het medicijnkastje van uw badkamer. Reacties van onder meer de apothekers bij Rens de Jong.

Lelystad Airport
En wat betekent de uitbreiding van Schiphol naar Lelystad Airport van de regio Flevoland? Gaat in de kleinste provincie de vlag uit vanwege het economisch gewin of zit niemand daar op de komst van chartervluchten te wachten? GroenLinks in de Tweede Kamer gaat de minister in ieder geval aan de tand voelen over de op handen zijnde verhuizing van luchthaven Schiphol.  

Dat en meer in BNR Rens de Jong, van 6.00 tot 9.30 uur op BNR Nieuwsradio.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen