Humberto Tan25 apr '12 11:01

Partijnaam Brinkman gejat

Auteur: Fleur de Bruijn

Hero Brinkman kan mogelijk op zoek naar een andere naam voor zijn nieuwe partij. De Burger Partij Amersfoort denkt met succes bezwaar te kunnen aantekenen tegen de Onafhankelijke Burger Partij.

“De kiesraad heeft al 140 keer namen geweigerd die leken op namen van andere partijen", zei fractievoorzitter Hans van Wegen van de Burger Partij Amersfoort woensdag tegen BNR.

OBP
Hero Brinkman doet aan de Tweede Kamerverkiezingen mee met de Onafhankelijke Burger Partij (OBP). De ex-PVV’er maakte de naam van zijn nieuwe partij dinsdagavond bekend bij Pauw & Witteman.

Van Wegen wil ‘absoluut geen verwarring’ over de naam van de partij. "Onze standpunten zijn totaal anders dan de standpunten van de oude partij van Brinkman en misschien ook wel dan de standpunten van de nieuwe partij."

Andere standpunten
De Burger Partij Amersfoort staat volgens Van Wegen voor alle burgers van Amersfoort en maakt zijn verschil in ras of geloof, "en dat spoort niet met de standpunten die Brinkman al jarenlang aanhangt".

Brinkman zei dinsdag dat hij met deze naam duidelijk wil maken dat het wat hem betreft om de burger draait en dat de partij onafhankelijkheid moet uitstralen. Hij zegt genoeg goede mensen te hebben om de lijst mee te vullen.

De parlementariër stapte een paar weken geleden uit de PVV uit onvrede over diverse beleidspunten van de partij van Geert Wilders.

 

Gerelateerde artikelen