Internet Vandaag 21 jan '16 09:28

Hoverboard rijden? 'Draag helm en brandblusser'

Auteur: Bram van Dijk

Het gaat niet goed met de zelfbalancerende scooter, ook wel hoverboard genoemd. Amazon start retouractie en een commissie wil dat je met brandblusser in de aanslag rijdt.

Still uit video BuleBritish
Still uit video BuleBritish

Er verschijnen steeds meer voorbeelden van hoverboards die in de fik vliegen. Het laatste voorbeeld is deze mooie video van vlogger BuleBritish, die het board letterlijk onder zijn voeten ziet branden.

<p>De Consumer Product Safety Commission is nog aan het onderzoeken of de verkoop van hoverboards moet worden gestopt, maar tot die tijd hebben ze vier aanbevelingen gegeven voor veilig hoverboardgebruik. De waarschuwingen gaan nogal ver:</p> <p>1. Zorg voor een werkende brandblusser naast het board. <br/>2. Laad het board op in een open gebied, uit de buurt van brandbare materialen. <br/>3. Bescherm jezelf voordat je gaat rijden. Doe een skateboadhelm op en draag elleboog-, knie- en polsbeschermers. <br/>4. Gebruik een hoverboard niet op of dichtbij een weg.</p> <p><strong>Retouractie <br/></strong>Daarbij komt dat Amazon is gestart met een retouractie. Iedereen die ooit een hoverboard heeft gekocht, mag deze terugsturen en zijn geld terugvragen. Het maakt niet uit welk merk hoverboard of wanneer deze gekocht is.</p> <p>Vreemd is wel dat Amazon de hoverboards nog wel gewoon te koop aanbiedt. Conclusie van zowel Amazon als de veiligheidscommissie lijkt te zijn: het is volledig je eigen verantwoordelijkheid en wij staan er niet voor in.</p>

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen