Internet Vandaag 24 jul '15 07:58

Het wordt druk in Silicon Valley: Honda opent R&D-lab

Auteur: Bram van Dijk

Na Ford, BMW en Mercedes is nu ook Honda in Californië aangekomen. Het heeft er een onderzoeks- en ontwikkelingslab geopend.

Honda vestigt zich in het stadje Mountain View, schrijft Business Insider. In deze grensstad van Palo Alto (het hart van Silicon Valley) houden verder Google, Mozilla en NASA kantoor. Honda is zeker niet de eerste autofabrikant die zich vestigt in Silicon Valley: Nissan, Ford, Mercedes, Volkswagen, Toyota, General Motors en BMW gingen de Japanners voor.

Plannen
Naast het openen van het R&D-lab start Honda ook met een Xcelerator-programma, waarbij startups geld krijgen om autotech te ontwikkelen. Het eerste resultaat van de komst van Honda is nu al naar buiten gekomen: hun Accord-model die volgend jaar uitkomt, bevat zowel Apple CarPlay als Android Auto. Het is voor het eerst dat een auto beide infotainmentsystemen bevat, dus nu hoef je niet meer een auto te kiezen die bij je telefoon past.

De auto van Apple en Google
Het lijkt erop dat deze werelden steeds dichter tegen elkaar aangroeien. Het gaat zelfs verder dan aanvullen; het lijken concurrenten te worden. De zelfrijdende auto van Google is hiervan het bekendste voorbeeld, maar er gaan hardnekkige geruchten dat Apple ook bezig is met het ontwikkelen van een eigen auto. Afgelopen dinsdag kwam het nieuws naar buiten dat Apple de voormalig product- en kwaliteitsbaas van Fiat Chrysler Automobiles heeft aangenomen. Doug Betts werkt al 25 jaar in deze industrie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen