Internet Vandaag7 mei '15 07:50Aangepast op 7 mei '15 08:55

Internet Vandaag 7 mei | NASA redde 4 mensen in Nepal met hartslagradar

Auteur: Bram van Dijk

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft vier mensen onder het puin vandaan in Nepal. Met dank aan FINDER, een trolleykoffer die hartslagen onder het beton traceert.

FINDER (Finding Individuals for Disaster and Emergency Response) meet of hij ergens een hartslag in de buurt voelt, schrijft Mashable . Dat kan hij tot 9 meter onder het puin, 6 meter onder het beton en tot 30 meter in de open lucht. FINDER kan zelfs het verschil meten tussen de hartslag van een dier en de hartslag van een mens.

Testcase
NASA was, samen met het overheidsdepartement Homeland Security Science, met twee FINDER's in het Nepalese rampgebied om te testen. "De ware test van welke technologie dan ook is hoe goed het werkt in de werkelijkheid", zegt een persverklaring . Het wordt nu een commercieel product voor reddingswerkers. Je mag dus wel zeggen dat de testcase geslaagd is.

Meer technische hoogtepunten
Nepal lijkt een soort proeftuin geworden van nieuwe technisch vernuft. Het bedrijf Skycatch was in Nepal met drones om de hulp in kaart te brengen. Zij maakten foto's in hele hoge kwaliteit. Ook het bedrijf DigitalGlobe hielp na de aardbeving. Het gebruikte satellietbeelden om met hun gebruikers te delen. De gebruikers hielpen met de schade in kaart te brengen door verschillende rampgebieden op de beelden taggen.

Verder deze ochtend in Internet Vandaag
Breaking: Apple Watch op te pikken in Apple Store


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen