Internet Vandaag2 jun '15 08:11

Uber probeert je hart te stelen met een emo-commercial

Auteur: Bram van Dijk

Met een sentimentele reclame wil Uber laten zien hoe het mensen aan elkaar verbindt. 'What is your destination?' vraagt Uber in de reclame.

Still uit commercial Uber
Still uit commercial Uber

Een man brengt een groep knappe tieners naar hun gala. Daarna haalt hij zijn kinderen van school. Een hippe dame helpt een koppel een gigantische kamerplant te verplaatsen en houdt de deur voor hen open. Daarna komt ze aan bij de repetitie van de band. Het is geen slotscene van een romantische komedie, maar een reclame waarmee Uber wil laten zien hoe begaan het is met de wereld en haar bewoners.

<p>Uber probeert zijn imago op te poetsen. Ze liggen flink onder vuur; niet alleen vanwege de regelgeving waar ze steeds mee botsen en boete op boete stapelen, maar ook omdat er taxichauffeurs van Uber zijn die zichzelf misdragen, schrijft <a href="http://www.theverge.com/2015/6/1/8701035/uber-commercial-wants-your-feels" target="_blank" title="">The Verge</a>. Daar heeft natuurlijk niet alleen Uber last van (de taxiwereld kampt sowieso met een imagoprobleem), maar Uber ligt nu eenmaal onder een vergrootglas. Of deze zoetsappige reclame - die overgoten is met populaire filters - helpt om Uber sympathieker te maken, mag je zelf oordelen.</p> <p> <em>Verder deze ochtend in Internet Vandaag:    <br/> <a href="https://bnr.nl/radio/bnr-internet-vandaag/655452-1506/comakijken-in-het-gedrang-netflix-test-advertenties" target="_blank" title="">Comakijken in het gedrang: Netflix test advertenties</a></em> </p>

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen