Internet Vandaag21 jul '14 18:00

Internet Vandaag 18 juli | De film waar 12 jaar aan is gewerkt

Auteur: Thomas van Groningen

Vanaf vandaag draait de film Boyhood in de Amerikaanse bioscopen. Een film die al een paar jaar de gemoederen bezichoudt op internet.Het bijzondere aan deze film: 12 jaar geleden werden de eerste scénes opgenomen. Het is een project van regisseur Richard Linklater. Je volgt het leven van één jongetje, vanaf groep 3 tot aan zijn studententijd.

Eén jongetje, gespeeld door acteur Elter Coltrane wordt gevolgd van zijn 5e jaar tot achttiende jaar. Een idee dat ontstond uit een probleem, zegt Linklater. "Je kan in een boek heel makkelijk een levensverhaal vertellen, maar in film heb je altijd te maken met de fysieke beperkingen van een cast."

Ieder jaar nam Linklater een paar scénes op met de cast. En door de jaren heen veranderde het script ook. Zo werden belangrijke gebeurtenissen, zoals de verkiezingen van president Obama en de eerste release van de Harry Potter-boeken, in het verhaal verwerkt.

Boyhood vanaf vandaag in de Amerikaanse bioscopen en vanaf 31 juli ook in Nederland te zien. De eerste beelden staan hieronder.