Internet Vandaag12 feb '13 23:00

Tesla Motors boos op New York Times om slechte recensie

Auteur: Herbert Blankesteijn

De slechte ervaringen van de New York Times met de Tesla Model S zijn de eigen schuld van de krant, zegt oprichter Elon Musk van Telsa Motors. Hij dreigt de 'logs' te openbaren van de testrit.

Recensent John Broder reed met de electrische sportwagen door de winterkou en bleef onderweg steken met een lege accu. Hij klaagt dat de auto in de vorst een verkeerde aanwijzing gaf van het bereik met een volle accu.

Musk zegt nu dat Broder de accu niet helemaal vollaadde,  te hard optrok en in Manhattan omreed. Daarmee negeerde de journalist de adviezen van de fabriek, stelt Musk. Hij dreigt de bewijzen - de rit werd digitaal geregistreerd - te openbaren.

De testrit van The Verge in de video hieronder stelt Broder deels in het gelijk. ook hier loopt de teller sneller terug dan er mijlen worden afgelegd, en haalt de auto één keer maar net het volgende laadstation. Ook bij The Verge schroeft de Tesla de verwarming en de snelhied terug, maarrecensent Chris Ziegler doet daar minder moeilijk over dan Broder.

Gerelateerde artikelen