Internet Vandaag23 dec '13 12:50

Internet Vandaag 23/12: Slome robots en foute tweets

Auteur: Herbert Blankesteijn

De reddingsrobots op de Darpa Robotics Challenge zijn langzaam en onhandig - En wéér vergooit iemand zijn carrière door een onvoorzichtige tweet.

De Darpa Robotics Challenge was een competitie tussen 17 teams in onderdelen als het beklimmen van een ladder, het creëren van een gat in een muur, het besturen van een voertuig en het hanteren van een brandslang. Bezoekers kregen de kans zich dood te vervelen. Zie de latere winnaar een ladder beklimmen:

Justine Sacco, nota bene werkzaam in de PR, twitterde op vrijdag: Ik ga naar Afrika, ik hoop dat ik geen aids krijg. Grapje, ik ben blank. Een domme en smakeloze grap. Haar werkgever IAC heeft haar ontslagen, maar niet omdat ze niet voor haar vak deugt. In de jacht op een nieuw record politieke correctheid noemde het bedrijf haar uiting 'haatdragend.' Wat een onzin, waar is de haat? Ik heb het dan nog niet over de stroom van doodsbedreigingen aan Sacco en haar familie. Veel mensen weten al dat ze op twitter op hun woorden moeten passen. Het zou mooi zijn als we dat ook deden als een ander zich vergaloppeert.

En wat moeten we in dit verband denken van de nieuwe serie van Vice, Kids Telling Dirty Jokes. Onschuldige basisschoolkinderen staan voor de camera en tappen echt gore moppen. Voorbeeld.

Digg.com slaat de spijker op zijn kop: Weer een kind dat later geen verkiezing zal kunnen winnen, dank zij Vice.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen