Internet Vandaag3 sep '12 16:31Aangepast op 4 sep '12 16:10

3 sep: Bruce Willis op de vuist met Apple over iTunes [update]

Auteur: Herbert Blankesteijn

Bruce Willis is het er niet mee eens dat zkijn dochters zijn imposante iTunes-muziekcollectie niet kunnen erven. Intussen heeft het eerste Internet Kattenvideo Festival een terechte winnaar.

Willis heeft ontdekt wat lang niet iedereen weet die koopt bij iTunes: dat je juridisch niet met de gekochte muziek kunt doen wat je wilt. Je koopt een licentie en die is niet-overdraagbaar. Sinds een paar jaar is kopiëren technisch mogelijk maar het is niet uitdrukkelijk toegestaan en je kunt de licentie of de bestanden dus niet erven. Willis schijnt (volgens The Sun) te overwegen Apple juridisch aan te pakken want hij wil dat zijn dochters na zijn dood legaal de beschikking krijgen over zijn verzameling.

UPDATE TechCrunch schrijft nu dat het niet waar is. Overigens op grond van ongeveer even dunne informatie, namelijk één tweet van mevrouw Willis. Intussen blijven de grote blogs, zoals behalve TechCrunch en ook VentureBeat, het erover eens dat de kwestie wel degelijk legitiem en belangrijk is.

Het Eerste Internet Cat Video Festival in Minneapolis heeft een winnaar: Henri de filosofische, depressieve kat. Hier is de hele playlist, met categorieën als Drama, Comedy, Art, Buitenland (buiten de VS) en meer.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen