Internet Vandaag2 sep '12 12:08

30 aug: Een bijgelovig aandelenfonds

Auteur: Herbert Blankesteijn

Een Londense kunstenaar heeft een aandelenfonds ingesteld dat aan- en verkoopbeleid voert op basis van bijgelovige principes. Tot nu toe staat de zaak op verlies maar het fonds houdt vertrouwen in het beleid.

Shin Tat Chung heeft wel 5000 pond van particuliere beleggers losgepeuterd en een bijgelovige robot geprogrammeerd, die onder andere de volle maan en het getal 13 uit de weg gaat. Check Asuperstitiousfund.com.

Komt er een post-schaarste-economie? Als het gaat om digitale informatie als nieuws, muziek, video en boeken is die er al. Een interessante vraag is, of die economie zonder schaarste ook kan gelden voor materiële objecten. Daar heeft de Amerikaanse omroep PBS een interessante en geestige video over gemaakt.

<p>Technologie-nieuwssite Ars Technica neemt het geval van de wetenschappelijke fraudeur Yoshitaka Fujii en destilleert daar <a href="http://arstechnica.com/science/2012/07/epic-fraud-how-to-succeed-in-science-without-doing-any/2/" target="_blank" title="">acht tips</a> uit voor wie zijn hele wetenschappelijke carrière wil bouwen op verzonnen data.</p>

Gerelateerde artikelen