Internet Vandaag31 jul '12 16:26

31 jul: Vuurwapen uit de 3D-printer

Auteur: Herbert Blankesteijn

Een hobbyïst in de VS heeft een cruciaal onderdeel voor een vuurwapen kunnen maken met een 3D-printer. Hij heeft er 200 keer mee kunnen schieten. De materiaalkosten bedroegen ongeveer 30 dollar.

Niet alle onderdelen van het doe-het-zelf-pistool kwamen uit de printer, maar wel de 'receiver,' een soort chassis waar ook het serienummer op hoort te staan. Het 3D-ontwerp staat op de site Thingiverse en is voor iedereen te downloaden. De maker, ene HaveBlue, zegt dat met een moderne goedkope printer als die van Makerbot de kosten kunnen dalen tot 10 dollar. De verwachting is dat in de toekomst ook andere, metalen onderdelen van een pistool uit de 3D-printer kunnen komen.

Google wordt internetprovider, te beginnen in Kansas City, met glasvezel. Aanbod bestaat uit breedband-internet met een snelheid van 1000 Mbps, een televisiepakket met mogelijkheid van 8 kanalen tegelijkertijd opnemen. Dit is ongeveer 20 keer zo snel als een goede Amerikaanse of Nederlandse breedbandverbinding. De verwachting is dat dit in elk geval de Amerikaanse markt flink gaat opschudden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen