Internet Vandaag10 mei '11 15:26Aangepast op 10 mei '11 21:46

10 mei: MS koopt Skype, de Chinese gamedoos, 3Js gaan verliezen

Auteur: Herbert Blankesteijn

Microsoft betaalt 8 mrd voor Skype, Lenovo maakt spelcomputer voor Chinese markt, Google voorspelt uitslag Songfestival

Microsoft koopt Skype. Eerder deed eBay dat. Skype past beter bij MS dan bij eBay, maar of 8 mrd daar een goede prijs voor is... Verder leuk grapje van de oprichter van Friendster op Twitter: "Skype to be renamed Microsoft Windows Live Hotmail MSN Video Chat Bing"
Lenovo maakt eigen spelcomputer voor China. Uiteraard vraagt de Chinese markt om spelcomputers, en de westerse machines zijn verboden vanwege de jeugdbedervende games die je ermee kunt spelen. Via Lenovo kunnen ze een eigen systeem in de markt zetten, met monopolie op de thuismarkt, communistisch correcte games en dat dan evt. exporteren. Voilá hoe censuur lucratief kan zijn!
Google 'voorspelt' uitslag Songfestival. Het is een voorspelling op basis van zoekopdrachten, dus een maat voor populariteit.
Google komt met muziekdienst. Geen eigen iTunes maar alleen een opslagmogelijkheid. Je moet dus eerst je muziek uploaden, daarna kun je  luisteren (en niet terug downloaden). Google doet dit tegen de zin van de platenmaatschappijen, die willen dat er een licentie voor wordt afgesloten, maar is net als Amazon blijkbaar het gezeur zat. Hoeveel GB is nog niet bekend; voorlopig alleen op invitatie.Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen