Internet Vandaag9 mei '11 15:46

9 mei: Gestolen camera's, de Gouden Stier, de $25 pc

Auteur: Herbert Blankesteijn

Site helpt je fototoestel online terug te vinden - Eerste Nederlandse live uitzending op YouTube - Computer van 25 dollar is wel heel mager

Stolencamerafinder.com, site die op internet zoekt naar foto's uit jouw gestolen camera. Het werkt dankzij informatie die je camera op elke foto schrijft. Zelf hoef je die informatie niet eens te weten; je uploadt een foto naar de site en die gaat dan op zoek naar foto's met dezelfde 'camera-data.' Twee nadelen: niet elke camera schrijft dergelijke info op foto's (lijst staat op de site) en het werkt niet perfect want er staan van m ijn camera wel degelijk foto's online maar stolencamerafinder vond ze niet.
Vandaag de eerste Nederlandse live uitzending op YouTube: uitreiking van de gouden Stier. Prijzen voor de beste spelers, trainers, talenten uit de Jupiler League, zeg maar de eerste divisie. Van 15:00 tot 17:30.
Computer van 25 dollar. Net zoiets als de $100 laptop? Een beetje wel, een overeenkomst is ook dat het wel meer zal gaan kosten dan die 25 dollar. Leuke stunt, maar niet zoveel praktische waarde.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen