Jazz4 mrt '13 10:59

Jazz is Back! op BNR

Auteur: BNR Webredactie

Vanaf maandag 4 maart start BNR een nieuw dagelijks programma: BNR Jazz. Elke werkdag van 23.00 - 24.00 zal DJ Maestro de nieuwste releases en vergeten pareltjes uit de wondere wereld van de jazz draaien.

DJ Maestro
DJ Maestro

Tot een aantal jaar geleden was er op BNR regelmatig jazz te beluisteren in de nacht en ook saxofonist Hans Dulfer presenteerde jarenlang een wekelijks programma. BNR ziet een duidelijke match tussen jazz en haar doelgroep.

Hoofdredacteur Sjors Fröhlich: "Wij weten dat veel van onze luisteraars het plezierig vinden om ’s avonds een uurtje goede muziek te horen. DJ Maestro is een autoriteit op het gebied van jazz. Wij voorzien hiermee in een behoefte en ik verwacht dan ook veel van dit programma".

DJ Maestro (Martijn Barkhuis) is een van de meest toonaangevende DJ's op het gebied van jazz en verwierf wereldfaam met zijn serie compilatie-albums voor het roemruchte platenlabel Blue Note.

Hij is van plan tijdens de uitzending van BNR Jazz vooral zijn lievelings jazzplaten te draaien. "Dat kunnen hele nieuwe releases maar ook oudere platen zijn die ik uit mijn enorme collectie opduik. Het zal relaxte, laidback en fijne jazz zijn. Denk aan mooie nummers van Miles Davis of Billie Holiday of Chet Baker. Maar ook nieuwere jazz-sterren zoals José James, Gregory Porter of Esperanza Spalding. Ik denk dat BNR Jazz de ideale afsluiting is van je lange werkdag om de volgende dag weer fris op te kunnen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen