Juridische Zaken8 dec '15 15:10

8 december | Begroting veiligheid en justitie en online aktes

Auteur: Nelleke van der Heiden

Miljoenen extra voor de rechters, het openbaar ministerie, de politie en de forensisch specialisten.

Ronald Olsthoorn
Ronald Olsthoorn

De begroting van Veiligheid en Justitie - het zorgenkindje onder de huishoudboekjes van het Rijk - lijkt met 250 miljoen euro erbij dan eindelijk in veilige haven. Maar is het genoeg? En voor hoe lang? Daarover zijn te gast Jan Bartstra, rechter in Assen, en Frank Giltay, voorzitter van de Ondernemingsraad van de Nationale Politie.

Koudwatervrees voor online aktes
Deze zomer bepaalde het Gerechtshof in Amsterdam dat Hema naast rookworsten ook testamenten en samenlevingscontracten aan de man mag brengen. En die uitspraak mist zijn uitwerking op de online-markt voor notarissen niet. Dat merkt in ieder geval Pablo van Klinken, van Doehetzelfnotaris.nl. Hij is te gast over de koudwatervrees van notarissen.

VVE-bestuursruzie
Een nieuw VVE-bestuur nam het van Jak Boumans en een andere bestuurder over, terwijl er nog een strijd liep over een opgezegd contract voor liftonderhoud. Nu dat nieuwe bestuur een ander plan trekt in deze strijd, mag het dan het oude bestuur aanspreken op het eerste strijdplan? Advocaat Jeroen Groenewoud geeft de oud-bestuurder advies.

Luister iedere dinsdag van 15:30 tot 16:00 uur naar BNR Juridische Zaken.

Gerelateerde artikelen