Juridische Zaken12 apr '16 15:05

12 april | Inreisverbod als wapen tegen terreur

Auteur: Nelleke van der Heiden

Het instrument bestaat al even, maar in deze tijden van terreur zou het wel eens aan populariteit kunnen gaan winnen: het inreisverbod.

Ronald Olsthoorn
Ronald Olsthoorn

Van oorsprong een Europese maatregel, maar ook terug te vinden in ons vreemdelingen- én strafrecht. Er is zojuist een boek over verschenen en er wordt deze week een symposium aan gewijd, In BNR Juridische Zaken drie deskundigen hierover: één van de auteurs van het boek “Het inreisverbod, op het snijvlak van het vreemdelingenrecht en het strafrecht”, Aniel Pahladsingh, docent rechtstaat en veiligheid aan de Universiteit Leiden, Quirine Eijkman en Galina Cornelisse, universitair transnationaal recht aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Toch geen Google
Net stond hij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en meteen werd Ralf Verhoeven gebeld door een bedrijf dat hem beter vindbaar zou maken op Google. Het klonk of ze zelf van Google waren, maar bij het zien van de factuur bleek dat toch niet zo te zijn. Hij wilde toen liefst meteen van de mondelinge overeenkomst af en zei die binnen twee weken op. Advocaat Marnix van den Bergh legt uit hoe moeilijk dat ligt, omdat hij de deal sloot als ondernemer.

Luister iedere dinsdag van 15:30 tot 16:00 uur naar BNR Juridische Zaken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen