Juridische Zaken7 apr '15 13:47Aangepast op 7 apr '15 16:31

7 april | OM over fraudebestrijding en ZSM-aanpak

Auteur: Nelleke van der Heiden

Megaschikkingen voor SBM Offshore, Ballast Nedam. Celstraffen voor vastgoedfraude in de Klimopzaak.

Paul Laseur
Paul Laseur

Naast cybercrime, jihadisme, zet het Openbaar Ministerie ook vol in op fraudebestrijding. Over de keuzes die het OM moet maken, is Herman Bolhaar, voorzitter van het college van procureurs-generaal te gast.

ZSM
Na forse bezuinigingen van het ministerie van Veiligheid en Justitie staan de rechtspraak, justitie en de advocatuur onder druk. Moderniseren, terwijl het werk doorgaat en er minder geld beschikbaar is. Een van de pogingen om een efficiëntieslag te maken is de zsm-aanpak. Meteen na aanhouding doet het OM een voorstel voor afdoening. Daar hoeft geen rechter meer aan te pas te komen. Bolhaar over de eerste ervaringen daarmee.

Transitievergoeding
De juridische vraag gaat vandaag over transitievergoeding. Per 1 juli heeft de werknemer bij ontslag recht op zo'n transitievergoeding. Ook als dat ontslag valt omdat de werknemer twee jaar ziek is. Maar er zijn uitwegen voor de werkgever. Een langdurige zieke werknemer wil graag weten hoe dat precies zit, advocaat Maarten van Gelderen noemt de uitwegen die de werkgever heeft.

Luister iedere dinsdag van 15:30 tot 16:00 uur naar BNR Juridische Zaken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen