Juridische Zaken14 apr '15 15:23Aangepast op 14 apr '15 16:04

14 april | Bonussen en flexwerkers

Auteur: Nelleke van der Heiden

Bonussen schieten, ook al zijn ze volledig volgens de regels, vaak in het verkeerde keelgat bij het brede publiek.

Paul Laseur
Paul Laseur

Juridisch klopte alles aan de loonsverhoging bij ABN Amro. Maar toch stuitte die op zoveel verzet dat de bank besloot ervan af te zien. Bonussen zijn vaak op papier goed geregeld, maar toch liggen ze - zeker bij banken - sinds de crisis erg gevoelig. Ferdinand Grapperhaus, hoogleraar arbeidsrecht in Maastricht, kroonlid van de SER en bestuursvoorzitter bij Allen & Overy in Nederland, vertelt hoe je die bonussen wel kunt verkopen aan het brede publiek.

Flexwerkers duurder
Per 1 juli doet de transitievergoeding zijn intrede. Dat betekent dat iedereen, vaste of tijdelijke kracht, van wie je als werkgever afscheid neemt, recht krijgt op een vergoeding. Ook de flexwerkers. Worden ze daarmee onaantrekkelijk in het nieuwe ontslagrecht? Manon van der Hoek, bedrijfsjurist van Randstad, over wat er allemaal verandert per 1 juli en hoe je daar als werkgever het beste op in kunt spelen.

Terugvorderen na inbraak
De boef die bij jou thuis inbrak, is opgepakt! Maar na de opluchting daarover rijst al snel de vraag: hoe krijg ik dat wat-ie meenam ook weer terug?! Strafrechtadvocaat Richard van der Weide legt uit hoe je die terugvordering het beste kunt aanpakken.

Luister iedere dinsdag van 15:30 tot 16:00 uur naar BNR Juridische Zaken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen