Juridische Zaken6 jan '15 14:09Aangepast op 7 jan '15 00:05

Uitzending 6 januari | Jeugdwet en de opmerkelijkste ontslagen

Auteur: Nelleke van der Heiden

Nu de nieuwe Jeugdwet per 1 januari is ingegaan, ligt een groot deel van de zorg voor de jeugd in handen van de gemeenten.

Ronald Olsthoorn
Ronald Olsthoorn

Ook als justitie eraan te pas komt. Sabien Kneepkens, jeugdrechtadvocaat bij Teurlings en Ellens Advocaten, zet de veranderingen en mogelijke kinderziektes van de wet op een rij.

Ontslag na het stelen van 50 cent
Een sollicitant toch maar niet aannemen omdat het 'een donker gekleurde neger' betrof of je leidinggevende liefkozend een dik varken noemen. Dit en nog veel meer, het trok in 2014 allemaal aan de rechter voorbij. Arbeidsrechtadvocaat Maarten van Gelderen zette voor ons de 10 opmerkelijkste ontslagzaken op een rij. Zaken die ook in 2015 nog van invloed zullen zijn.

Verzekering duur betaald
Het was een heel aantrekkelijk aanbod en daarom wist Centraal Beheer veel Tesla-rijders voor een autoverzekering aan zich te binden. Maar de lage premie bleek niet houdbaar en dus moest de verzekeraar een nieuw voorstel doen, met een fors hogere premie. Een onaangename verrassing aan het eind van het jaar voor deze Tesla-rijder die zich afvraagt of dat zo maar mag. Leonard Böhmer van advocatenkantoor CMS zocht in de algemene voorwaarden en vond een bepaling die de verhoging mogelijk maakt.

Luister iedere dinsdag van 15:30 tot 16:00 uur naar BNR Juridische Zaken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen