Juridische Zaken18 aug '15 11:48Aangepast op 18 aug '15 16:23

18 augustus | Mensenhandel, loverboys en zedendelinquenten

Auteur: Nelleke van der Heiden

Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen Corinne Dettmeijer vecht al jaren tegen uitbuiting van met name kinderen.

Na negen jaar is er al veel meer oog voor slachtoffers van mensenhandel en seksueel geweld. De opvang van de slachtoffers is beter, de aanpak van de daders krijgt duidelijker vorm, maar de strijd van Corinne Dettmeijer is nog lang niet gestreden. In BNR Juridische Zaken vertelt zij waar zij vindt dat rechters op moeten letten bij de beoordeling van zedendelicten, hoe politie beter zou kunnen omgaan met aangiftes van seksueel geweld en hoe de politiek kan zorgen dat er een kindgerichter beschermingssysteem komt voor alleenstaande minderjarige vreemdelingen.

Arboverslagen
Eerst kreeg ze de verslagen van de arbo-arts wel, maar opeens hield haar werkgever dat tegen. Saskia de Vries - een gefingeerde naam - wil toch wel weten wat er over haar gerapporteerd wordt en vraagt zich af of ze die rapporten alsnog kan krijgen. Advocaat Michiel Koole, van Arbor Advocaten, gaat in op haar juridische recht en op hoe zij inzage en zelfs afgifte van de rapporten kan afdwingen.

Luister iedere dinsdag van 15:30 tot 16:00 uur naar BNR Juridische Zaken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen