Juridische Zaken29 sep '15 14:35Aangepast op 29 sep '15 16:55

29 september | Aanvallen op Syrisch grondgebied en recht op thuiskopie in de cloud

Auteur: Nelleke van der Heiden

Frankrijk is er al mee begonnen, zelfs Rusland lijkt bereid tot gerichte luchtaanvallen en het moment nadert dat ook Nederlandse F16’s niet alleen in Irak, maar ook in Syrië doelen gaan bombarderen.

Ronald Olsthoorn
Ronald Olsthoorn

Nederland werd ooit met een rammelend mandaat de Irak-oorlog ingerommeld; sindsdien moet de zogeheten ‘externe volkenrechtelijk adviseur’ van het kabinet ervoor zorgen dat dat niet nog een keer gebeurt. En die adviseur is te gast: hoogleraar internationaal publiekrecht aan de Universiteit van Amsterdam, Andre Nollkaemper.

Thuiskopie in de cloud
Even een backup maken in de cloud. Logisch en snel gepiept. Maar dat geldt misschien wel niet voor de e-books, speelfilms en muziek op uw computer. Daar kleeft namelijk een aantal auteursrechtelijke haken en ogen aan waarover Sten Demon, jurist bij ICT Recht, te gast is.

Voorwaardelijke bonus
Oké, dat je het hele jaar waar de bonusregeling over gaat, bij het bedrijf moet werken, daar kan luisteraar Peter Jansen mee leven, maar mag zijn werkgever hem dwingen om te tekenen voor de voorwaarde dat hij het jaar erop ook nog maanden in dienst is vóór hij die bonus ook echt krijgt? Het liefst tekent hij zijn contract niet voordat die voorwaarde geschrapt is. Advocaat Johan Zwemmer legt uit waarom verzet waarschijnlijk weinig zin heeft.

Luister iedere dinsdag van 15:30 tot 16:00 uur naar BNR Juridische Zaken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen