Juridische Zaken10 dec '12 21:44

DSK bereikt akkoord met kamermeisje

Auteur: Mijke Hurkx

Ex IMF-topman Dominique Strauss-Kahn heeft een schikking getroffen met het kamermeisje dat hem beschuldigt van aanranding. Dat heeft een Amerikaanse rechter in New York maandag bekendgemaakt.

Er wordt volop gespeculeerd over de schikking, hoe die is ingevuld is nog niet bekend. In de media was er speculatie over miljoenenbedragen aan compensatie, maar DSK (63) wil niet antwoorden op vragen van journalisten. Zelf was hij overigens niet aanwezig bij de zitting.

Seksschandaal
De West-Afrikaanse Nafissatou Diallo zegt dat DSK haar gedwongen heeft tot orale seks in een hotel in New York in 2011. De affaire kostte DSK zijn topfunctie bij het Internationaal Monetair Fonds, zijn kansen op het Franse presidentschap en zijn huwelijk.

Het Openbaar Ministerie had in 2011 de aanklachten tegen DSK laten vallen. Dit omdat de verklaringen van Diallo niet betrouwbaar zouden zijn. De civiele zaak die Diallo daarop had aangespannen om een schadevergoeding ging echter gewoon door. Zelf heeft DSK over de zaak gezegd dat hij een "morele fout'' had begaan, maar dat de seks met wederzijdse instemming plaatsvond.

Verlost
Met het einde van de zaak is Strauss-Kahn verlost van een van zijn grootste justitiële problemen. Hij wacht nog wel op een beslissing van de rechter in Frankrijk of hij terecht moet staan voor een ander seksschandaal. Strauss-Kahn wordt ervan verdacht dat hij samen met anderen seksfeesten organiseerde waarvoor prostituees werden ingehuurd.

DSK is naar verluidt druk bezig om zijn carrière te hervatten. Zo heeft hij enkele toespraken gehouden en is hij een adviesbureau begonnen in Parijs.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen