Juridische Zaken19 apr '16 16:40Aangepast op 14 jul '16 09:58

19 april | Meester van de Maand Liesbeth Zegveld

Auteur: Nelleke van der Heiden

De Srebrenica-zaak. De Rawagede-zaak of de Jaloud-zaak. Zomaar drie voorbeelden waar de rechter Nederland er genadeloos van langs gaf.

Ronald Olsthoorn
Ronald Olsthoorn

Het ging om militair optreden buiten onze landsgrenzen. En in alle drie de zaken was het dezelfde advocaat die de Staat op de knieën kreeg: Liesbeth Zegveld. Naast haar werk bij Prakken D’Oliveira Advocaten is ze nog hoogleraar internationaal humanitair recht aan de Universiteit Leiden en hoogleraar oorlogsrechtsherstel aan de Universiteit van Amsterdam. En dan tot slot, net uitgeroepen door haar collega’s tot De Meest Gewaardeerde Advocaat van het afgelopen jaar. Zij is de Meester van de Maand.

Concurrentiebeding
Door een grote reorganisatie kreeg hij bij zijn werkgever geen nieuw contract. Daarom moest de zoon van een schipper op zoek naar nieuw werk. En waar anders dan in de maritieme branche? Pieter Korterink begon voor zichzelf maar hoorde al snel dat zijn vorige werkgever hem van het schenden van het concurrentiebeding beschuldigde. Advocaat Katja van Kranenburg legt uit waarom een concurrentiebeding niet in een tijdelijk contract thuishoort.

Luister iedere dinsdag van 15:30 tot 16:00 uur naar BNR Juridische Zaken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen