Juridische Zaken25 mrt '14 12:07Aangepast op 25 mrt '14 16:32

BNR Juridische Zaken: Grondwet 200 jaar en het Nieuwe Werken

Auteur: Renee van Heteren

De Grondwet is jarig. Op 29 maart wordt ze 200 jaar. Reden voor een feestje, dat ook wel gevierd wordt, maar het gaat niet van harte.

Image

Nederlanders houden namelijk niet van hun constitutie, laat staan dat ze weten wat er in staat. Het systeem moet daarom op de schop, vindt hoogleraar staats- en bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, Wim Voermans. Daarnaast Hij is bij ons vanuit de studio in Leiden en hier bij mij in Amsterdam, masterstudenten staats- en bestuursrecht Karin Haan en Mathilde de Boer, die in het kader van de GrondwetStrijd"  vast een nieuw ontwerp hebben bedacht.

Het Nieuwe Werken
Stel: U struikelt op een dag thuiswerken over uw eigen kleren op de grond. Bent u dan verantwoordelijk of uw werkgever? Bijna niemand weet het antwoord op deze vraag. Dat blijkt uit onderzoek dat onderzoeksbureau MWM2 deed voor de BNR out-of-office-day. Maar ook werkgevers hebben nog weinig grip op de juridische kanten van het Nieuwe Werken. Advocaat Michael van Basten Batenburg Delissen Martens volgt het Nieuwe Werken op de voet.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen