Juridische Zaken5 jun '12 10:27

Update | Geen hogere straf voor Sander V.

Auteur: Marjan van den Berg

Het gerechtshof in Den Haag heeft in hoger beroep opnieuw 18 jaar en tbs opgelegd aan Sander V, terwijl het naast de moord op Milly Boele ook verkrachting bewezen acht.

Het OM had in hoger beroep 25 jaar en tbs tegen Sander V. geëist, maar het hof legde dezelfde straf op als de rechtbank in Dordrecht eerder deed. Toch achtte het hof meer zaken bewezen dan de rechtbank.

Het hof is ervan overtuigd dat Sander V. met voorbedachten rade heeft gehandeld toen hij de 12-jarige Milly Boele in maart 2010 wurgde met zijn broekriem. Nieuw is, dat volgens het hof ook bewezen is dat de ex-politieman haar seksueel heeft misbruikt.

Dat de straf toch niet hoger uitvalt dan in eerste aanleg, komt doordat het hof verwacht dat de tbs-behandeling voor Sander V. langer dan 9 jaar zal duren.

V. lokte zijn buurmeisje Milly op de bewuste dag mee naar zijn woning met een verhaal over katten. Eenmaal binnen maakte hij de mobiele telefoon van Milly onklaar en nam het meisje mee naar de badkamer, waar hij haar seksueel heeft misbruikt.

Bedenktijd
Daarna heeft hij zittend op de rand van de wc vier joints gerold en zich afgevraagd: "wat nu?''. Voor het gerechtshof is dit het bewijs dat V. niet alleen tijd had om zich te bedenken, maar dat hij er ook echt over heeft nagedacht wat hij zou gaan doen.

Hierna wurgde hij het meisje met zijn riem. Haar lichaam verpakte hij in vuilniszakken en begroef hij in zijn tuin. Daar werd ze zes dagen later opgegraven, nadat V. zich op aandringen van zijn toenmalige vriendin bij de politie had gemeld.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen