Juridische Zaken4 apr '11 13:24Aangepast op 5 apr '11 19:24

OM wilde schikken met Marco Kroon

Auteur: Edme Koorstra

Het Openbaar Ministerie heeft Marco Kroon gezegd dat er geen rechtszaak zou komen als hij gebruik en bezit van cocaïne zou toegeven. "Het OM realiseerde zich dat het voor Kroon zeer belastend zou zijn als er een rechtszaak zou komen'', zei aanklaagster Mariska Wijnbelt maandag voor de rechtbank in Arnhem.

Kroon zou als gevolg van zo'n bekentenis hoogstwaarschijnlijk ontslagen zijn bij Defensie, gezien het zerotolerancebeleid op gebied van drugs. Het OM had hem dan wel een transactie aangeboden voor het bezit van en doorgeven aan anderen van stroomstootwapens.
Onderste steen boven
Tegen de rechtbank zei Kroon dat hij er niet lang over heeft hoeven nadenken voor hij dat voorstel afwees. "Ik ben onschuldig. Defensie is mijn leven. Hier moet de onderste steen boven komen.''
De verdachte vertelde de rechtbank dat hij wel een dipje heeft gehad, toen hij na diverse uitzendingen als commando een kantoorbaan bij Defensie kreeg. Dat was enkele maanden voordat hij wist dat hij de Willemsorde, de hoogste militaire onderscheiding, zou krijgen. Toen dat eenmaal bekend was, zag hij 'de dienst' weer helemaal zitten, zei Kroon.

Gerelateerde artikelen