Juridische Zaken7 okt '14 11:41Aangepast op 7 okt '14 17:00

Uitzending 7 oktober | Pensioen als bijstand en uitleveringsafspraken met Turkije

Auteur: Nelleke van der Heiden

Enschede trok zich al snel terug, maar zzp'ers zouden nog wel eerst hun pensioen moeten opeten voor ze een bijstandsuitkering krijgen.

Ronald Olsthoorn
Ronald Olsthoorn

Is daar een juridische basis voor? Mag je mensen dwingen hun toekomstige vermogen op te maken voor ze recht hebben op bijstand uit de staatskas? Daarover is pensioenrechtexpert Erik Lutjens te gast.

Saban B. op het strand
Voor veel Tweede kamerleden is het een doorn in het oog. De veroordeelde mensenhandelaar Saban B. die foto's van zichzelf op het Turkse strand op Facebook zet. Ze riepen minister Opstelten op om meer te ondernemen om Saban B., die vijf jaar geleden de benen nam tijdens zijn proefverlof en sindsdien relatief vrij leeft in Turkije, alsnog zijn straf te laten uitzitten. Advovaat Robbert Jonk van Cleerdin & Hamer is gespecialiseerd in uitlevering en overdracht. Hij vertelt hoe weinig Opstelten kan.

Elektrische ligfiets op losse schroeven
Tijn van der Zant kocht een elektrische ligfiets en meteen bij zijn eerste tocht bleken er verschillende schroeven los te zitten. Hij draaide ze aan, maar het probleem bleef bestaan. Hij richtte zich tot de verkoper en die bleek in eerste instantie bereid te helpen. Maar de fiets bleef stuk gaan en na zeven reparaties wil hij de koop ongedaan maken. Maartje van den Steenhoven van Beer Advocaten vertelt hem zijn juridische mogelijkheden.

Luister iedere dinsdag van 15:30 tot 16:00 uur naar BNR Juridische Zaken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen