Juridische Zaken29 jun '12 12:42Aangepast op 29 jun '12 15:09

Moet Holleeder 18 miljoen euro dokken?

Auteur: Anne-Greet Haars

Justitie wil Willem Holleeder voor bijna 18 miljoen 'plukken'. Dat geld zou hij hebben verdiend met het afpersing van vastgoedmagnaat Willem Endstra en twee anderen.

Eerder werd Holleeder daarvoor veroordeeld tot negen jaar cel. Eind januari had hij die uitgezeten en kwam hij vrij.

Terughalen
Nu wil het OM het geld dat hij verdiende, terughalen, zegt verslaggever Jeroen Stans. “De grote vraag is waar dat geld is”, legt BNR’s verslaggever Jeroen Stans uit.

“De verdediging van Holleeder zegt dat het enige wat je kan concluderen is dat het geld is overgemaakt naar zakenman Jan Dirk Paarlberg. Maar, zegt de verdediging van Holleeder, dat betekent niet dat het geld in het beheer is van Holleeder, want het is hem nog nooit toegekomen.”

Oproep
Holleeder was zelf niet bij de zaak aanwezig. “Zijn advocaat zei meteen dat Holleeder geen oproep heeft gehad, omdat deze naar deze naar de gevangenis is gestuurd. En daar zit hij sinds januari niet meer”, legt Stans uit.

“Uiteindelijk is het gewoon een vertragingstactiek van de verdediging van Holleeder”, aldus Stans.

Celstraf Paarlberg
Paarlberg heeft vier jaar celstraf gekregen voor het witwassen van het geld. De zakenman heeft de aantijgingen altijd ontkend. Paarlberg legt zich niet bij de veroordeling neer en is tegen de uitspraak van het hof in cassatie bij de Hoge Raad gegaan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen