Juridische Zaken20 apr '12 15:28

Robert M. zinspeelt op zelfmoord [update]

Auteur: Harmen Simon Teunis

Robert M., hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak, heeft vrijdag in zijn laatste woord onversneden gesuggereerd dat hij zelfmoord zou kunnen of willen plegen.

In zijn laatste woord - het allerlaatste onderdeel van zijn proces - zei hij dat hij iedere ochtend wakker wordt met dezelfde conclusie: "Ik had er eigenlijk niet mogen zijn."

Maar de klok terugdraaien, de pijn van slachtoffertjes en hun ouders wegnemen kan niet meer, aldus M. "Alleen het feit dat ik besta kan ik alsnog herstellen, misschien."

M.: ik heb niet meer kinderen misbruikt
Robert M. ontkende vrijdag dat hij meer kinderen heeft misbruikt dan de 87 waarvan hij dat heeft bekend. "Alle betrokken kinderen heb ik opgenoemd, alle handelingen heb ik opgenoemd. Er zijn geen skeletten meer in de kast, het schip is schoon."

Schadevergoeding
Tegen de advocaat van de ouders, Richard Korver, zei Robert M. nog wat cynisch: "Die miljoen haal ik toch nooit binnen. Ik zou 800 duizend weken moeten werken om ook maar enigszins in de buurt te komen van die schadevergoedingen. En waar ik zit, kun je geen krasloten kopen."

Het OM zei eerder dat niet vaststaat dat M. niet nog meer kinderen heeft misbruikt. Dit omdat hij zichzelf tijdens politieverhoren vergeleek met een bibliotheek. M. zegt vrijdag dat dit citaat verkeerd is opgevat. Hij zou alleen hebben willen zeggen dat er nog andere onderwerpen waren die moesten worden besproken.

Eis: 20 jaar cel en tbs
Het OM blijft bij zijn eis van 20 jaar cel en tbs tegen Robert M., de hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak. De verdediging eiste vrijspraak, maar de argumenten daarvoor werden door het OM van tafel geveegd. Vandaag is de laatste dag van het proces. het laatste woord is aan Robert M. zelf.

Uitspraak 21 mei
De rechtbank doet 21 mei om 9.30 uur uitspraak in de Amsterdamse zedenzaak.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen