Juridische Zaken28 nov '12 13:19Aangepast op 28 nov '12 16:02

Jansen Steur wil niet meewerken aan psychologisch onderzoek

Auteur: Thijs Baas

De strafzaak tegen neuroloog Ernst Jansen Steur is aangehouden tot 17 december. Dan doet de rechtbank uitspraak over een hele reeks vragen die de advocaat van de specialist woensdag stelde.

De advocaat van de 73-jarige Jansen Steur meldde tijdens de regiezitting dat de specialist niet wil meewerken aan een psychologisch onderzoek. De advocaat wilde daar verder niet op ingaan. Hij liet blijken dat hij een "moeizaam" contact met de arts heeft.

Meer tijd
De rechtbank is het eens met advocaat Frank van Gaal dat deze meer tijd nodig heeft voor het bestuderen  van het zesduizend pagina's dikke dossier. Op 17 december besluit de rechtbank wanneer de zaak verder wordt behandeld.

Dat zal naar verwachting pas in maart of april van 2013 zijn. Dan gaat de regiezitting verder. Een regiezitting is een bijeenkomst waar vragen en verzoeken aan de orde komen die voorafgaan aan de inhoudelijke behandeling van de zaak.

Getuigen in Duitsland
Wanneer de rechtbank begint met de inhoudelijke behandeling van de 21 aanklachten tegen de neuroloog is nog onduidelijk. Er worden onder andere nog getuigen in Duitsland gehoord. Mogelijk worden hun verklaringen nog toegevoegd aan het dossier, waardoor de zaak opnieuw vertraging zal oplopen. Raadsman Van Gaal vindt dat de mogelijk onnodige hersenoperaties die in Medisch Spectrum Twente zijn uitgevoerd ook bij de zaak moeten worden gevoegd.

Gerelateerde artikelen