Juridische Zaken26 sep '11 15:12

Bekentenis Joran van der Sloot op tv

Auteur: BNR Webredactie

De Peruaanse nieuwszender RPP heeft beelden uitgezonden van een bekentenis van Joran van der Sloot tijdens een verhoor door de politie.

Met een sigaret in zijn handen antwoordt de Nederlander "ja" op de vraag of hij de jonge Peruaanse Stephany Flores om het leven heeft gebracht.

Van der Sloot wordt ervan beschuldigd dat hij Flores op 30 mei vorig jaar in zijn hotelkamer in Lima heeft vermoord. Hij had haar 4 dagen eerder in het casino Atlantic City in de toeristenwijk Miraflores van de Peruaanse hoofdstad leren kennen.

Van der Sloot stelde Flores voor naar zijn hotelkamer te gaan. Bij het bekijken van zijn computer stuitte zij op e-mails waaruit zij opmaakte dat hij als hoofdverdachte wordt beschouwd in de zaak van de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway in mei 2005 op Aruba. Daarna kregen ze ruzie. Zij sloeg hem op het hoofd, waarna hij haar eerst hard op haar neus raakte en vervolgens wurgde, aldus Van der Sloot in de video.

Justitie in Lima besloot ruim een week geleden dat het Openbaar Ministerie zich opnieuw moet buigen over de aanklacht tegen Van der Sloot.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen