Juridische Zaken7 aug '12 18:59

Politie wijst schadeclaim Alphen af

Auteur: Melvin Captein

Het politiekorps Hollands-Midden erkent geen aansprakelijk voor het drama dat zich vorig jaar april voltrok in winkelcentrum de Ridderhof in Alphen aan den Rijn.

"De politie acht zich niet schuldig aan de schietpartij en een schadeclaim wijzen wij af’’, zegt woordvoerder Dick van Gooswilligen.

Wapenvergunning
Veertig nabestaanden en slachtoffers willen de politie aansprakelijk stellen voor fouten die zouden zijn gemaakt bij de verlening van de wapenvergunning aan dader Tristan van der Vlis. Letselschadejurist Orlando Kadir zegt dat het om miljoenen gaat, zo stelde hij zondag.

Tristan van der Vlis schoot vorig jaar april zes mensen dood in winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn en pleegde daarna zelfmoord. Van der Vlis was onder behandeling geweest bij een psychiater, maar kon toch meerdere wapens bezitten.

Fouten
Dat er mogelijk fouten zijn gemaakt bij de verlening van de wapenvergunning, wil niet zeggen dat het korps ook schuld heeft aan de schietpartij, aldus de woorvoerder. De politie vindt dat een onafhankelijke rechter een oordeel moet vellen. "We hebben vertrouwen in de rechtspraak.’’

Van Gooswilligen: "Maar laat het duidelijk zijn dat we het vreselijk vinden wat er is gebeurd. We hebben vanuit de politie, de gemeente en het rijk allerlei mogelijkheden geboden om de mensen te helpen en dat doen we nog steeds.”

Enige oplossing
Kadir zei dat er maanden met de politie is gepraat om tot een oplossing te komen. "Dat is helaas niet gelukt, daarom is aansprakelijk stellen de enige oplossing.’’


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen