Juridische Zaken18 sep '12 12:35Aangepast op 18 sep '12 16:41

Hof voor mensenrechten bekijkt zaak Joran

Auteur: Mijke Hurkx

Joran van der Sloot heeft geen eerlijk proces gehad, vindt zijn advocaat. Het Inter-Amerikaans Hof voor de Mensenrechten gaat de rechtszaak van Van der Sloot in Peru onder de loep nemen.

De advocaat van Van der Sloot heeft daarom gevraagd, omdat hij vindt dat het proces moet worden overgedaan. Dat meldt de Peruaanse krant El Commercio.

Volgens advocaat Máximo Altez is het recht van Van der Sloot op een eerlijk proces geschonden. Hij zou niet volgens de regels door Chili zijn uitgeleverd aan Peru. Ook zou hem een tolk zijn onthouden. "Het Hof heeft het document geaccepteerd. Ik weet zeker dat we zullen winnen'', aldus de advocaat maandag (lokale tijd). Hij diende het verzoek enkele maanden geleden al in.

Joran van der Sloot is veroordeeld tot 28 jaar gevangenisstraf en een boete van omgerekend ruim 50.000 euro voor de moord op en de beroving van Stephany Flores, op 30 mei 2010 in zijn hotelkamer in de Peruaanse hoofdstad Lima. Van der Sloot wordt ondertussen ook nog steeds in verband gebracht met de verdwijning van de 18-jarige Amerikaanse toeriste Natalee Holloway op Aruba in 2005.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen