Juridische Zaken26 jun '12 22:06

Joran van der Sloot wil nieuw proces

Auteur: Melvin Captein

Joran van der Sloot dient een ‘buitengewoon verzoek tot herziening’ in. Hij wil dat het proces wegens de moord op Stephany Flores in zijn geheel wordt overgedaan.

Dat heeft zijn advocaat Máximo Altez gezegd.

"Als we eenmaal het antwoord op het verzoek tot hoger beroep hebben, dienen we een buitengewoon verzoek tot herziening in wegens de motieven die Joran in zijn brief noemt”, aldus Altez. Van der Sloot vindt dat zijn toenmalige advocaat hem heeft misleid.

Brieven
Van der Sloot schreef vorige week twee brieven. In de ene betuigde hij spijt aan de familie van Stephany Flores. Hij beriep zich erop dat hij onder invloed van alcohol en drugs verkeerde en nooit de bedoeling had gehad de Peruaanse vrouw te doden. In de andere stelde hij dat zijn toenmalige advocaat, José Jiménez, hem verkeerd heeft geadviseerd.

Die zou hem hebben voorgespiegeld dat hij akkoord kon gaan met de aanklacht van de officier van justitie. Als hij zich schuldig verklaarde, zou hij 15 jaar gevangenisstraf krijgen in plaats van de geëiste 30. Van der Sloot volgde die raad op, maar kreeg van de rechter 28 jaar.

28 jaar
Het Peruaanse televisieprogramma Cuarto Poder (Vierde Macht) bracht de twee brieven van Van der Sloot in de publiciteit en vroeg Jiménez om een reactie. Hij sprak de aantijging van Van der Sloot tegen en stelde dat zijn cliënt precies wist waaraan hij begon, toen hij zich schuldig verklaarde.

Joran van der Sloot is veroordeeld tot 28 jaar gevangenisstraf en een boete van omgerekend ruim 50.000 euro wegens de moord op en de beroving van Stephany Flores, op 30 mei 2010 in zijn hotelkamer in de Peruaanse hoofdstad Lima. Advocaat Altez verwacht volgende week een reactie op het hoger beroep, dat zijn collega Jiménez namens Van der Sloot kort na het vonnis in januari dit jaar indiende.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen