Juridische Zaken26 mei '11 13:32

Zes jaar cel voor Benno L. (update)

Auteur: Edme Koorstra

Het gerechtshof in Den Bosch heeft zwemschoolhouder Benno L. veroordeeld tot zes jaar celstraf voor jarenlang misbruik van tientallen zwakbegaafde meisjes.

Het hof legt een lagere straf op dan werd geëist omdat voor sommige van de ernstigste aantijgingen geen bewijs is. Er is bijvoorbeeld geen bewijs voor poging tot verkrachting en enkele aanrandingen waarvan justitie de zwemleraar beschuldigde.
Publiciteit
Bovendien telt het hof de mate en aard van de publiciteit over zijn strafzaak mee. "Zijn identiteit en beeltenis zijn landelijk bekend. De verdachte zal zich na zijn detentie nergens onopgemerkt kunnen vestigen en altijd worden achtervolgd door deze zaak."
Ouders vinden straf te laag
Veel ouders die bij de uitspraak aanwezig waren reageren teleurgesteld. Over het algemeen vinden ze de straf van zes jaar te laag en hadden ze tbs op zijn plaats gevonden.
Letselschadeadvocaat Annet van Veen constateerde teleurstelling en frustratie bij de ouders, zei ze. "Het is een dieptrieste dag", reageerde een moeder wier verstandelijk beperkte dochtertje is misbruikt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen