Juridische Zaken28 aug '12 16:17Aangepast op 28 aug '12 22:35

Ex Dutroux komt op vrije voeten

Auteur: Pieter van den Akker

Michelle Martin, ex-echtgenote van de Belgische kindermoordenaar Marc Dutroux, heeft dinsdagavond de gevangenis van het Belgische Berkendael verlaten en is op weg naar het klooster in Malonne.

Het Hof van Cassatie, het hoogste Belgische rechtscollege, wees dinsdag het hoger beroep tegen de vrijlating af.

Daarmee is de voorwaardelijke vrijlating van Martin definitief. Het hof is van oordeel dat er geen fouten zijn gemaakt in de procedure en dat de beslissing van de rechtbank in Bergen volgens de wet is.

Naar klooster
Een van de voorwaarden voor haar vrijlating is dat ze in het klooster in de buurt van Namen gaat wonen. Een voorwaarde is ook dat Martin niet in de provincies Luik en Limburg mag komen, omdat daar nabestaanden van de slachtoffers wonen.

De ex van Dutroux vertrok uit de gevangenis in een politievoertuig. Bij het klooster is politie ook aanwezig en zijn veiligheidshekken geplaatst om publiek en pers op een afstand te houden.

Medeplichtig
Martin werd in 1996 opgepakt en in 2004 veroordeeld tot 30 jaar cel wegens medeplichtigheid aan ontvoering, verkrachting en dood van enkele minderjarige meisjes. In België kunnen veroordeelden vervroegd vrijkomen als zij een derde van hun straf hebben uitgezeten.

Gerelateerde artikelen